$apiData['content']['article']['title']

Kulturopplevelse

Utforsk det vakre området rundt Stiklestad. Den historiske grunnen gir deg en unik følelse av tilhørighet til fortiden.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Stiklestad Nasjonale Kultursenter har et spesielt ansvar for formidling av kunnskap om Olav Haraldsson, også kjent som Olav den hellige. Her kan du dykke ned i historien om slaget på Stiklestad i 1030, en begivenhet som har satt dype spor i norsk historie. Kultursenteret tilbyr varierte opplevelser, fra utstillinger og foredrag til omvisninger. Her kan du fordype deg i politiske, kulturelle og åndelige dimensjoner ved Olavsarven.

Historisk håndverk: Ta del i aktiviteter som tar deg tilbake i tid. Lær om tradisjonelt håndverk og opplev hvordan det var å leve i middelalderen.

Selskap og servering

Arranger selskaper eller nyt en god middag på stedet. Kanskje Olav den hellige selv ville ha satt pris på et godt måltid her?

Kurs og konferanse: Stiklestad Nasjonale Kultursenter er også et flott sted for kurs og konferanser. La historien inspirere dine fremtidige planer.

Spelet om Heilag Olal

Ikke gå glipp av forestillingen “Spelet om Heilag Olav” på Stiklestad. Her møter du både de nære og de store fortellingene – samfunnsendring, trosendring og mentalitetsendring. Hverdagslivet på gården utfordres av storpolitikk, og det mest sårbare enkeltmennesket møter kongen. Etter at Olav har ridd inn på gårdstunet, blir ikke livet det samme…

Forelesningene finner sted 25, 27, 28 og 29. juli 2024. Billetter kan kjøpes på Stiklestad Nasjonale kultursenters nettside.

Velkommen til Norges tusenårsfest! Jubileumsstafetten har allerede startet – les mer på norgeitusenaar.no.