Tilbake

Fiske

Laksfiske i Verdalselva

Fra Verdalselva strekker to dalføre seg østover mot Sverige, Inndalen og Helgådalen. Begge stedene har hver sin elv, Inna og Helgåa. Disse møtes like ovenfor Vuku og danner selve Verdalselva. Verdalselva er en av landets beste lakseelver. Den laksførende delen er i dag hele 55 km. I 1990 ble Europas største laksetrapp åpnet i Granfossen. Fiskestrekningen er meget interessant med mange kulper og stryk, den er lett tilgjengelig og godt organisert for sportsfiske, og et eldorado for fluefiskere. De siste to sesongene har sett rekordfiske i elva, og alle prognoser tyder på det samme i år.

Fiskesesong fra 1. juni til 15. august. Alle fiskere over 16 år må kjøpe kort, også damer fra og med sesongen 2011. Ungdom mellom 16 og 19 år får kjøpe sesongkort til kr. 350 ved medlemsskap i NJFF. Pensjonister og uføretrygdede som er medlem i NJFF får kjøpe sesongkort til kr. 1200. Barn under 16 år fisker gratis.

Korttyper Medlem VJFF / Ikke medlem

Døgnkort alle soner Kr. 300 / Kr. 400

Sesongkort Kr. 1700 / Kr. 2400

Elva har 45 forskjellige vald fordelt over hele vassdraget. 'Alle soner'-kort gir deg rett til å fiske på alle 45 vald. Laksefiske i Verdalselva er lagt spesielt til rette for fiskeglade familier. Fiskekort fåes kjøpt på campingplassen. Man kan få fangsten sin røyket. Denne prosessen tar 3-4 døgn.

Gratis fiske for våre gjester

Ungdom 16-19 år sesongkort kr 350 ved medlemskap i NJFF.

Mange fjellvann

Det er ikke bare laksen som biter på kroken i Verdal. Innover fjellet på begge sider av dalføret finnes et mylder av mindre elver, tjern og fjellvatn med brukbar aure og røye. Det store Leksdalsvatnet er kjent som et usedvanlig godt fiskevatn hvor mange nordmenn og svensker treffes og hvor fisken biter villig. I februar foregår et livlig isfiske. Fiskeområdene ligger ca. 4-10 km fra campingplassen. Det fiskes mest røye, men aure finnes også. Gjennomsnittsstørrelsen ligger på 0,3-1 kg.

Priser Leksdalsvatnet:

Pris for fiskekort pr. døgn er kr. 25, pr. uke 75, årskort kr. 150

Leie av båt er mulig.

Fiskekort selges på campingplassen.

Kontakt oss

Takk! Din henvendelse er sendt.
Oops! Noe gikk feil, vennligst prøv igjen.